torstai 15. marraskuuta 2012

Kim ja Jak yhteensopii


Kim on astutettu onnistuneesti kahdesti Bobby Dalzielin Jakilla Ruotsissa. Jos onni suo pentuja syntyy tammikuussa viikolla 2 / 2013. 





Mawlch Kim ISDS 305696 
Round Robin I´Jak ISDS 304411


Pentueen vanhempien taustaa

Pentueen emä Kim on Kroatian tuonti Mawlch kennelistä, joka on tuottanut monta agilityn huippukoiraa. Mainittakoon Kimin äiti Mawlch Myf (MM-kisoissa 2007-2012), Myfin sisko Minn agility MM 2. sija 2010. Myfin jälkeläisistä Mawlch Tip 2-vuotiaana MM 5 ja useita sijoituksia arvokisoissa, Kimin sisko Kix osallistui myös agilityn MM-kisoihin Lievissä 2012 Kroatian joukkueessa . 

Agility menestyksestä huolimatta Kimin suku on täysin paimenlinjainen ja Kimin vanhemmat kilpailevat paimennuksessa Myf  (1-luokka) ja isä Sweep (3-luokka). Kimin isä on Saksasta ja mainekkaasta agility kennelistä, Granting Pleasure. Sweepin isä  toimii paimnennuskoirana ja sen sisko on osallistunut paimennuksen arvokkaimpaan World Trial kisaan Saksan edustajana. Sweepin emä  on Saksaa agility MM-kisoissa Norjassa 2008 edustanut Anne Hope Granting Pleasure.


Jak on 3-vuotias uros Round Robin kennelistä. Jakin suku on paimentavia koiria. Jakin isä Kenmilto Jack on osallistunut World Trial kisaan ja on maineikasta paimensukua Irlannista. Emä Gibsy on pärjännyt hienosti Belgian arvokisoissa paimennuksessa. Jakin veli kuuluu Belgian maajoukkueeseen tottelevaisuudessa.


Luonteet


Luonteeltaan  Kim ja Jak ovat avoimia ja itsevarmoja. Kummallakaan ei alusta- eikä paukkuarkuutta. Työmoraaliltaan ne ovat työnarkomaaneja, jotka antavat itsestään aina 110 %.
Ne ovat väsymättömiä ja kestävät toistoja. Jak työskentelee päivittäin 8 tuntia ja Kimin kanssa kesäpäivään sisältyy usein sekä paimennusta että agilityä ilman väsymisen merkkejä. 

Kummatkin pystyvät rauhoittumaan myös ilman työtä. 

Kim kisaa agilityssä Maxi2-luokassa (yhtä tulosta vaille 3-luokka)ja paimennuksessa 1-luokassa. 
Jak kilpailee maineikkaan skotlantilaisen Bobby Dalzielin ohjauksessa paimennuksessa, tavoitteena ensi vuonna 2013 Brittein arvokkain paimennuskisa International Trial.


Kim agility


Tästä linkistä löytyy Kimin agility video:

ja tästä Kimin paimennusta


Terveys

Mawlch Kim
lonkat A/A
kyynärät 0/0, ei todettu OCD muutoksia
selkä, niska  normaalit
CEA kantaja, silmätarkastus  3/2012 terve
TNS normaali, Cl normaali

Round Robin I´Jak
                                                                             lonkat B/B
                                                    CEA normaali (vanhempien geenitestien perusteella)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti